DO-ON docentenopleiding hout elementDe laatste les van de DO-IN docentenopleiding, zondag 6 oktober ging over het totale plaatje van de DO-IN opleiding. De synthese van alle lessen met als thema van deze dag het Hout-element en de Lever.

De vraag die je bij dit thema kunt stellen is: Hoe ga je om met je verantwoordelijkheden en keuzes? Voel je je vrij in je beweging, groei en creativiteit? Heb je de moed om te veranderen van richting, voor je overtuigingen uit te komen, de juiste keuzes te maken? Hoe ziet jouw DO-IN les eruit en hoe bied je deze aan?

 

Hiervoor werd op deze laatste lesdag in het middagprogramma een speciale training verzorgd door gastdocent Elvira Heemskerk, business coach in de zorg bij Succesvolle Praktijken

Het resultaat van deze dag was dat de meeste deelnemers zichzelf hebben verrast met een persoonlijke “pitch” over DO-IN die ze, duidelijk geformuleerd en recht vanuit het hart konden uitspreken. Waarschijnlijk beseffen sommigen nog niet helemaal, hoeveel zij hier in de toekomst aan zullen hebben!

Voor mij was het ook bijzonder om mijn DO-IN cursisten, na al die oefening en studie, zich te horen uitspreken over wat DO-IN voor hen betekent en hoe ze dit willen gaan inzetten in hun omgeving en in de wereld.

Deze laatste lesdag kan ik ondanks de karige opkomst vanwege ziekte en andere onverwachte zaken, als geslaagd beschouwen. Mijn wens voor de cursisten is, dat DO-IN voor de rest van hun leven, in ieder geval voor henzelf, een anker zal zijn. Verder hoop ik dat zij relaxed en vol vertrouwen het DO-IN Docenten examen op zondag 15 december tegemoet zullen gaan.