Op 29 september geven Anushka Hofman en Carolien Devilee de workshop Hara en Stem. Meld je nu aan voor deze unieke workshop met twee topvrouwen! anushka@xs4all.nl | 070- 347 01 88
lijntekening meditatie
Anushka Hofman is de oprichter van de Nederlandse School voor DO-IN en heeft de meeste in Nederland werkzame DO-IN docenten zelf opgeleid. Naast de DO-IN beroepsopleiding, docentenkwalificatie, lessen en workshops geeft Anushka ook les aan de eerstejaars studenten van de beroepsopleiding tot Shiatsu therapeut aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu. Meer weten over Anushka? Kijk op deze pagina.


lijntekening pianisteCarolien Devilee
studeerde af aan het Koninklijk conservatorium als muziekdocent met als hoofdinstrument piano. Later bleek ook zingen een belangrijke factor in haar leven te zijn en is zij Solozang Klassiek gaan studeren. Carolien is muziekdocent, stempedagoog, musicus, gediplomeerd zangeres, componist en arrangeur. Carolien: “Muziek is en blijft mijn passie en liefde.”
Lees meer over Carolien op haar website.

Deze twee getalenteerde vrouwen combineerden voor het eerst hun expertises tijdens de 1e lesdag van de DO-IN docenten-
kwalificatie. Dit was een groot succes!
Carolien kon aan de stem precies horen wat Anushka, aan het lijf kon zien (Bo Shin); of iemand zijn lijf bewoont – of niet. De cursisten waren zo enthousiast dat Anushka en Carolien besloten voor deze Hara en Stem workshop opnieuw samen te werken.

Een enthousiaste deelnemer: “Carolien Devilee heeft mij echt geholpen mijn stem te bevrijden en daarmee een stukje van een voor mijzelf onbekend (of verstopt) stukje van mijn ziel bevrijd!”

Wat gaan we doen?

Stem en Hara zijn nauw met elkaar verweven. Kun je gemakkelijk ademhalen, spreken en zingen? Of voel je je ingesnoerd en geremd om te spreken. Letterlijk en figuurlijk. Wat roept jouw stem en stemgebruik op en is dat ook wat je beoogt?

In het ochtendprogramma gaan we DO-IN oefeningen doen waarmee je kunt ervaren en leren hoe je je weer kunt verbinden met je Hara. Je gaat de verbinding met je buik herstellen en je leert hoe je spanning kunt laten afvloeien en je energiepeil kunt verhogen. In het middagprogramma gaan we met Carolien oefeningen doen waarmee je bewust wordt van jouw manier van spreken en je stemgebruik. Er worden karakteristieke elementen van jouw eigen stem en stemgebruik besproken, met aansluitend een persoonlijk advies.

Je zult in de workshop (en erna!) ervaren dat je met de aangeboden Hara-oefeningen en bewuster stem gebruik, sterk en tegelijk ontspannen in het leven kunt staan.

Locatie: NSKS
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Kosten: € 110,-
Meer info: DO-IN workshops