De Nederlandse School voor DO-IN biedt de volgende bijscholingsmogelijkheden aan:

DO-IN beroepsopleiding, Moxa Seminar (leren werken met Moxibustie) en het Kook seminar (Japans medicinaal koken). Al deze bijscholingen zijn geaccrediteerd door KTNO (BATC) en NVST.

DO-IN beroepsopleiding en docentenkwalificatie

DO-IN beroepsopleiding

Het basisjaar van de opleiding is geschikt voor iedereen die het belangrijk vindt om te leren hoe je met behulp van de kennis van de oosterse geneeswijzen kunt helen, je beter, fitter en opgewekter kunt voelen en in balans kunt blijven in deze tijd van onrust en stress.

In het gevorderdenjaar kun je je ontwikkelen tot DO-IN docent. Voor therapeuten in de oosterse geneeskunde biedt DO-IN een zeer interessante uitbreiding van behandelmogelijkheden. Voor Yoga docenten die willen leren hoe zij de werking van meridianen en het sturen van Ki in hun les kunnen integreren, is DO-IN een waardevolle aanvulling op hun vaardigheden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief op anushka@xs4all.nl en blijf op de hoogte. Voor meer informatie en inhoud van de opleiding ga je naar DO-IN beroepsopleiding.

DO-IN Docentenkwalificatie

Voor degene die zich DO-IN zodanig heeft eigen gemaakt, zowel in de eigen praktijkbeoefening als in de kennis van de gerelateerde oosterse geneeskunde, dat hij/zij deze kan overdragen volgens de traditie van On Ko Shi Shin* is er de docentenkwalificatie.

Zeer geschikt voor docenten die al DO-IN training geven maar nog een paar stappen dieper willen gaan, hun vaardigheden willen uitbreiden, tips willen krijgen over hoe je DO-IN over kunt brengen en hiermee een (nog) betere DO-IN docent kunt worden. Voor meer informatie, lesdata, prijs en inhoud van de opleiding ga je naar DO-IN docentenkwalificatie.

*Dit is de Japanse uitdrukking voor de traditionele eer van het kunnen en mogen doorgeven van deze eeuwenoude kennis in onze moderne tijd.

Moxa Seminar 4 december 2021

met Anushka Hofman

Voorwaarde: enkel te reserveren met 2 personen die samen een “safe duo” vormen. Voor alle lessen, workshops en seminars gelden de volgende Voorwaarden deelname cursus en ons Corona Protocol.

MOXIBUSTIE is een onderdeel van de Oosterse geneeskunde; een aanvullend en versterkend middel dat gebruikt wordt bij vele ongemakken, pijntjes en kwalen. Met behulp van Moxa wat een afkorting is van het Japanse woord "mo ku sa" dat "brandend kruid" betekent, worden acupunctuurpunten verwarmd.
In plaats van druk te geven op de punten zoals bij Shiatsu; of naalden te plaatsen zoals bij acupunctuur, wordt hitte gebruikt om de tsubo’s (acupunctuurpunten) te stimuleren.

Hiervoor gebruikt men Moxa omdat deze bijzondere plant veel hitte geeft bij verbranding; vergelijkbaar met infrarood. Ook heeft deze plant een krachtige medicinale werking.

Moxa komt in vele vormen en typen voor. De bereiding vergt ongeveer 4 jaar. In China en Japan worden stengels en bladeren van deze plant 4 jaar lang gedroogd. Daarna wordt het verpulverd en gemengd met genezende kruiden voor verschillende doeleinden.

In de Shiatsu praktijk wordt Moxa gebruikt in 2 verschillende vormen. Samengeperst in een soort sigaarvorm of als losse Moxa wol die direct op de huid wordt verbrand.

Omdat deze laatste methode risico geeft op blaren, gebruiken wij liever een tussenlaag van gember of andere “geleidende’ middelen. Veel pijntjes en vertraagde functies reageren geweldig op een Moxa behandeling; vooral het gebruik van schijfjes gemberwortel en knoflook is zeer populair in Japan.

Alan Nash en Anushka Hofman werken beiden al tientallen jaren met moxa en delen graag hun kennis over deze bijzondere heilzame techniek. De workshop begint met een "DO-IN sessie" om iedereen wakker en alert te maken; de aandacht wordt op een gevoelsmatige manier gericht op het Yin & Yang principe, waardoor het begrip van de werking van Moxa wordt vergroot.

Waar: N.S.K.S.
Tijd:  11.00 - 17.00 uur
Prijs: € 95,-  Alle toebehoren voor deelnemers is bij de prijs inbegrepen.

Voor deelnemers worden de pakjes van rookloze (Yang) Moxasticks voor € 7,50 te koop aangeboden en Moxawol voor € 10,- per pakje.

Kook Seminar (datum wordt nader bekend gemaakt!)

Japans Medicinaal Koken met Anushka Hofman, Bini Sharman en Daniëlle Walkenbach

Voorwaarde: enkel te reserveren met 2 personen die samen een “safe duo” vormen. Voor alle lessen, workshops en seminars gelden de volgende Voorwaarden deelname cursus en ons Corona Protocol.

Eenmaal per jaar wordt een hele dag besteed aan voeding. Voeding is een belangrijk onderdeel van de holistische werkwijze van de Shiatsu therapeut en van de visie van de N.S.K.S. en de Nederlanse School voor DO-IN als instrument voor het behouden en verbeteren van de gezondheid en het natuurlijk evenwicht van de mens.

Georganiseerd en gepresenteerd door Anushka Hofman en top koks Bini Sharman en Danielle Walkenbach die de traditie en kennisoverdracht in opdracht van Kyoko Onishi op volwaardige wijze voortzetten.

Bini Sharman

Daniëlle Walkenbach

Deze lezing over en demonstratie van de bereiding van medicinale voeding gebaseerd op de leer van de Japanse klassieke geneeskunde in de traditie van meesterkok en healer Kyoko Onish, is een unieke kans om tegelijkertijd geest en lichaam te voeden.

Kom, leer, proef en geniet! Meld je tijdig aan, het aantal plaatsen is beperkt!

Waar: N.S.K.S. | Tijd: 10.00 – 17.00 uur | Prijs: € 95,- |

Online inschrijven kan hier of download PDF inschrijfformulier. Meer info bij Anushka: anushka@xs4all.nl of 070-3470188