Nieuw: DO-IN op Terschelling, 12 t/m 14 juli 2019
...een helende reis langs de meridianen met Anushka Hofman, grondlegger van DO-IN in Nederland.

Volkshogeschool Terschelling, DO-IN retraite

Ga je met me mee?
We logeren op een heerlijke locatie midden tussen de bossen, vlakbij het strand.
De kosten bedragen € 287,- en je kunt je nu al inschrijven.

Voor aanmelding en informatie: anushka@xs4all.nl

De Accommodatie
Het verblijf is in de Volkshogeschool op Terschelling, prachtig gelegen tussen de bossen en duinen van Terschelling. Het gebouw is rondom een duin gebouwd. De tweepersoonskamers zijn voorzien van heerlijke goede bedden, een eigen douche en toilet. Er is een prachtige ronde leszaal met daaromheen een groot zonneterras die uitkijkt uit over de naaldbomen. Je krijgt verrukkelijk te eten in het daarbij gelegen restaurant!

 

DO-IN op Terschelling, vrijdag 12 t/m zondag 14 juli 2019
locatie: Volkshogeschool op Terschelling
tijdsduur: 3 dagen
prijs: € 287,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.

Het weekend is inclusief
- 3 keer een DO-IN programma: vrijdagavond, zaterdagochtend en zaterdagavond. Hierdoor is er ook tijd om van het eiland te genieten. Het strand is op loopafstand van de locatie. Fietsen zijn te huur om de hoek.
- 2 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.
- 2 keer ontbijt en 2 keer diner. Dieet aanpassingen zijn mogelijk indien dit ruim van tevoren is aangegeven.
- Thee en koffie tijdens de DO-IN lessen
- Beddengoed en handdoeken
- Gebruik van yoga matjes en meditatiekussens
- Toeristenbelasting
- Men dient zelf zorg te dragen voor een annulerings-, ziektekosten- of reisverzekering.


DO-IN voor vrouwen (datum voor 2019 volgt)

Anushka deelt sinds 2004 haar gespecialiseerde kennis van vrouwen klachten en strubbelingen in DO-IN lessen en privésessies speciaal voor vrouwen. Haar kennis van bijzondere DO-IN oefeningen waarbij het accent wordt gelegd op alles rondom de verschillende fases in het leven van de vrouw, is hierbij de leidraad. Denk hierbij aan alles wat samenhangt met de menstruatie – vruchtbaarheid - zwangerschap en de overgang.

Vrouwen verliezen in bovengenoemde levens fases, vaak onnodig veel energie en tegelijk hiermee het contact met en de controle over hun bekkengebied. Dit wordt meestal veroorzaakt door verlies, angst of pijnlijke ervaringen. Het bewustzijn is samen met de ademhaling naar boven verschoven, naar het hoofd en het denken. Tegelijkertijd wordt hierdoor nog maar weinig gevoeld beneden in het bekken, laat staan dat de kringspieren in de bekkenbodem nog onder de controle vallen.

De speciale DO-IN lessen voor vrouwen hebben zich voor vele vrouwen bewezen bij:

 • te lage energie (vermoeidheid) en lusteloosheid
 • menstruatiestoornissen, PMS, pijnlijke menstruatie en onregelmatigheid
 • zwangerschap
 • onderrug pijn en/of koude of pijnlijke buik
 • overgangsklachten
 • verkrampte bekkenbodemspieren of verslapping - verzakking organen waardoor energieverlies
 • stemmingswisselingen
 • verzamelen en opvoeren van energie. Ook van de seksuele energie
 • meer rust in het hoofd en beter contact met het lichaam – balans denken-voelen

Herstel je Hara kracht, Ki-druk creëren en Ki-ademhaling (datum voor 2019 volgt)

Onze “sta”-houding reflecteert hoe we ons voelen. Zijn we bang, open, boos, bezorgd, blij, vermoeid of doen we ons groter voor dan we zijn. Dit is zichtbaar in onze lichaamshouding en voelbaar in onze Hara (de buik). Hoe wij ons verhouden met onze Hara en hiermee de doorstroming van de energie in de organen en onverwerkte emoties, bepaalt voor een groot deel hoe we ons voelen en hoe wij ons verbinden met de Aarde.

In deze workshop gaan we DO-IN oefeningen doen waarmee je kunt ervaren en leren hoe je je weer kunt verbinden met je Hara. Hoe je spanning kunt laten afvloeien en je energiepeil kunt verhogen. Je zult ervaren dat je hierdoor weer sterk en tegelijk ontspannen in het leven kunt staan.

 • De verbinding met onze buik ervaren en herstellen
 • Aardende oefeningen en meridiaanstrekkingen
 • Ki opbouwen en reguleren
 • Tanden (lage buik)- ademhaling
 • Houding observatie en correctie

Wondermeridianen (datum voor 2019 volgt)

De wondermeridianen zijn een heel apart hoofdstuk in de klassieke Japanse geneeskunde. Niet alle TCM-therapeuten zijn ermee bekend of zijn in staat om ermee te werken. Het vereist eerlijk gezegd een jarenlange kennis van de werking van de reguliere meridianen om je aan dit hoofdstuk te kunnen wijden. Om toch een tipje van de sluier van die wonderlijke meridianen op te lichten, kun je door middel van speciale oefeningen ervaren wat deze meridianen voor betekenis hebben en wat ze je kunnen vertellen over jou en je mogelijke blokkades.

De wondermeridianen hebben een belangrijke verbinding met ons voorouderlijk Ki. Je kunt dus zeggen dat ze je iets kunnen vertellen over hoe je gemaakt bent, hoe je met jouw basismateriaal “je Oer-ki” bent omgesprongen en hoe je uit balans bent geraakt.

In deze workshop gaan we met speciale oefeningen de “extra kanalen” openen. Hierbij zal de nadruk liggen op de belangrijkste 3 wondermeridianen: Conceptie-vat (Ren Mai), Gouveneurs-vat (Du-Mai) en de Penetrating-vessel (Chang-Mai). Zij worden gezien als de belangrijke Ki reservoirs ook omdat zij direct in verbinding staan met onze Nier energie. Tevens beschermen zij het lichaam tegen ziektekiemen en emotionele 'aanvallen' van buitenaf.

Schrijf je nu in!
Online inschrijven voor alle lessen, cursussen en workshops doe je hier of download PDF inschrijfformulier.Zie voor deelname aan de lessen de Algemene Voorwaarden.

 

Iedere vrouw zou dit een keer mee moeten maken
Anushka wil haar grote liefde voor DO-IN graag delen en de speciale workshops voor vrouwen zijn bijzondere hoogtepunten waarin Anushka's kwaliteiten helemaal tot hun recht komen. Vol zorg leert zij vrouwen weer naar hun lichaam te luisteren en te versterken. Eigenlijk zou iedere vrouw dit een keer mee moeten maken. - Cathy