Voor het najaar van 2020 staan geen workshops geprogrammeerd. Nieuwe data voor 2021 worden op deze pagina nader bekend gemaakt.

De Hara en Stem workshop 

Locatie: NSKS
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Kosten:
Met Anushka Hofman en Carolien Devilee

Hara
Hoe wij ons verhouden tot onze buik, de Hara, bepaalt hoe wij ons voelen. De Hara reflecteert ons “hele zijn”; mentaal, fysiek en emotioneel. Het is zichtbaar in je sta houding en hoe je verbonden bent met de aarde (of niet!). Als je geen aanwezigheid meer hebt in je Hara, verlies je sneller je energie en raak je ook een beetje “van de aarde los”. Ben je bang, open, boos, bezorgd, blij, vermoeid of doe je je groter voor dan je bent? Dit is zichtbaar in je lichaamshouding, voelbaar in de Hara en te horen aan je stem.

Stem en Hara zijn nauw met elkaar verweven.
Kun je gemakkelijk ademhalen, spreken en zingen? Of voel je je ingesnoerd en geremd om te spreken. Letterlijk en figuurlijk. Wat roept jouw stem en stemgebruik op en is dat ook wat je beoogt?

Anushka en Carolien Devilee gaan deze workshop samen geven.
Carolien is een conservatorium geschoolde zangeres, pianiste en zang docent. Zie haar website: www.caroliendevilee.nl. Zij heeft al eerder als gastdocent een workshop verzorgd voor de DO-IN Docenten opleiding. Dit werkte geweldig! Carolien kon aan de stem precies horen wat ik, Anushka, aan het lijf kon zien (Bo Shin); of iemand zijn lijf bewoont – of niet. De cursisten waren zo enthousiast dat ik DO-IN heel graag met haar kennis wil combineren en aanbieden in deze unieke Hara workshop!

DO-IN gezonde voedingWat gaan we doen
In het ochtendprogramma gaan we DO-IN oefeningen doen waarmee je kunt ervaren en leren hoe je je weer kunt verbinden met je Hara. Je gaat de verbinding met je buik herstellen en je leert hoe je spanning kunt laten afvloeien en je energiepeil kunt verhogen.

In het middagprogramma gaan we met Carolien oefeningen doen waarmee je bewust wordt van jouw manier van spreken en je stemgebruik. Er worden karakteristieke elementen van jouw eigen stem en stemgebruik besproken, met aansluitend een persoonlijk advies.

Je zult in de workshop (en erna!) ervaren dat je met de aangeboden Hara-oefeningen en bewuster stem gebruik, sterk en tegelijk ontspannen in het leven kunt staan.


DO-IN op Terschelling

locatie: Volkshogeschool op Terschelling
tijdsduur:
prijs:

Het weekend is inclusief:
- 5 keer een DO-IN programma: vrijdagavond, zaterdagochtend voor en na ontbijt, zaterdagavond en zondagochtend. Zaterdagmiddag  is er ook tijd om van het eiland te genieten. Het strand is op loopafstand van de locatie. Fietsen zijn te huur om de hoek.
- 2 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.
- 2 keer ontbijt en 2 keer diner, lunchpakketjes. Dieetaanpassingen zijn mogelijk indien dit ruim van tevoren is aangegeven.
- Thee en koffie tijdens de DO-IN lessen
- Beddengoed en handdoeken
- Gebruik van yoga matjes en meditatiekussens
- Toeristenbelasting
- Men dient zelf zorg te dragen voor een annulerings-, ziektekosten- of reisverzekering.

Download hier de flyer DO-IN op Terschelling.


DO-IN voor vrouwen

Locatie: NSKS
Tijd: 10:00 - 12.30 uur
Kosten:

Anushka deelt sinds 2004 haar gespecialiseerde kennis van vrouwen klachten en strubbelingen in DO-IN lessen en privésessies speciaal voor vrouwen. Haar kennis van bijzondere DO-IN oefeningen waarbij het accent wordt gelegd op alles rondom de verschillende fases in het leven van de vrouw, is hierbij de leidraad. Denk hierbij aan alles wat samenhangt met de menstruatie – vruchtbaarheid - zwangerschap en de overgang.

Vrouwen verliezen in bovengenoemde levens fases, vaak onnodig veel energie en tegelijk hiermee het contact met en de controle over hun bekkengebied. Dit wordt meestal veroorzaakt door verlies, angst of pijnlijke ervaringen. Het bewustzijn is samen met de ademhaling naar boven verschoven, naar het hoofd en het denken. Tegelijkertijd wordt hierdoor nog maar weinig gevoeld beneden in het bekken, laat staan dat de kringspieren in de bekkenbodem nog onder de controle vallen.

De speciale DO-IN lessen voor vrouwen hebben zich voor vele vrouwen bewezen bij:

  • te lage energie (vermoeidheid) en lusteloosheid
  • menstruatiestoornissen, PMS, pijnlijke menstruatie en onregelmatigheid
  • zwangerschap
  • onderrug pijn en/of koude of pijnlijke buik
  • overgangsklachten
  • verkrampte bekkenbodemspieren of verslapping - verzakking organen waardoor energieverlies
  • stemmingswisselingen
  • verzamelen en opvoeren van energie. Ook van de seksuele energie
  • meer rust in het hoofd en beter contact met het lichaam – balans denken-voelen

Wondermeridianen

Locatie: Dojo Bij Mam
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Kosten:

Wondermeridianen zijn extra reservoirs van energie. Zij hebben een belangrijke functie naast de “gewone” meridianen. De wonder meridianen zijn een heel apart hoofdstuk in de klassieke Japanse geneeskunde. Het vereist eerlijk gezegd een jarenlange studie en kennis van de werking van de “gewone” meridianen om je aan dit hoofdstuk te kunnen wijden.

Anushka heeft ruim 20 jaar bij de Japanse meester Y. Kawada sensei, de wondermeridianen bestudeerd en heeft via DO-IN een weg gevonden om deze meridianen voelbaar- en de kennis begrijpelijk te maken.

In deze eenmalige workshop gaan we door middel van speciale DO-IN oefeningen ervaren wat deze meridianen voor betekenis hebben en wat ze je kunnen vertellen over jou en je mogelijke blokkades.

De wonder meridianen hebben een belangrijke verbinding met ons voorouderlijk Ki. Je kunt dus zeggen dat ze je iets kunnen vertellen over hoe je gemaakt bent, hoe je met jouw basis materiaal “je Oer-ki” bent omgesprongen en hoe je uit balans bent geraakt.

In de workshop gaan we door middel van speciale DO-IN oefeningen een aantal van die “extra kanalen” openen. Hierbij zal de nadruk liggen op de belangrijkste 3 wondermeridianen: Conceptievat, Gouveneursvat en de Penetrating-vessel. Zij worden gezien als de belangrijkste Ki reservoirs omdat zij direct in verbinding staan met onze bron en oorsprong: de Nier energie. Tevens beschermen zij het lichaam tegen ziektekiemen en emotionele “aanvallen” van buitenaf.

Schrijf je nu in!
Online inschrijven voor alle lessen, cursussen en workshops doe je hier of download PDF inschrijfformulier.Zie voor deelname aan de lessen de Algemene Voorwaarden.

 

Iedere vrouw zou dit een keer mee moeten maken
Anushka wil haar grote liefde voor DO-IN graag delen en de speciale workshops voor vrouwen zijn bijzondere hoogtepunten waarin Anushka's kwaliteiten helemaal tot hun recht komen. Vol zorg leert zij vrouwen weer naar hun lichaam te luisteren en te versterken. Eigenlijk zou iedere vrouw dit een keer mee moeten maken. - Cathy