Maak kennis met DO-IN

DO-IN houdingen door Anushka HofmanDe workshops zijn een goede gelegenheid om kennis te maken met DO-IN, maar ook om je te verdiepen in een bepaald aspect van deze helende bewegingsleer.

DO-IN voor vrouwen - 20 mei 2018
locatie: N.S.K.S.
tijd: 10.00 -13:00 uur
prijs: € 55,-

Anushka deelt sinds 2004 haar gespecialiseerde kennis van vrouwen klachten en strubbelingen in DO-IN lessen en privésessies speciaal voor vrouwen. Haar kennis van bijzondere DO-IN oefeningen waarbij het accent wordt gelegd op alles rondom de verschillende fases in het leven van de vrouw, is hierbij de leidraad.
Denk hierbij aan alles wat samenhangt met de menstruatie – vruchtbaarheid - zwangerschap en de overgang.

Vrouwen verliezen in bovengenoemde levens fases, vaak onnodig veel energie en tegelijk hiermee het contact met en de controle over hun bekkengebied. Dit wordt meestal veroorzaakt door verlies, angst of pijnlijke ervaringen. Het bewustzijn is samen met de ademhaling naar boven verschoven, naar het hoofd en het denken. Tegelijkertijd wordt hierdoor nog maar weinig gevoeld beneden in het bekken, laat staan dat de kringspieren in de bekkenbodem nog onder de controle vallen.

De speciale DO-IN lessen voor vrouwen hebben zich voor vele vrouwen bewezen bij:

 • te lage energie (vermoeidheid) en lusteloosheid
 • menstruatiestoornissen, PMS, pijnlijke menstruatie en onregelmatigheid
 • zwangerschap
 • onderrug pijn en/of koude of pijnlijke buik
 • overgangsklachten
 • verkrampte bekkenbodemspieren of verslapping - verzakking organen waardoor energieverlies
 • stemmingswisselingen
 • verzamelen en opvoeren van energie. Ook van de seksuele energie
 • meer rust in het hoofd en beter contact met het lichaam – balans denken-voelen

Download hier de informatie over de workshop DO-IN voor vrouwen 2018.

Wegens grote belangstelling geef ik dit jaar twee keer de Hara workshop!

Herstel je Hara kracht, Ki-druk creëren en Ki-ademhaling
12 augustus en 21 oktober 2018
locatie: N.S.K.S.
tijd: 10.00 -13:00 uur
prijs: € 55,- per workshop

Onze “sta”-houding reflecteert hoe we ons voelen. Zijn we bang, open, boos, bezorgd, blij, vermoeid of doen we ons groter voor dan we zijn. Dit is zichtbaar in onze lichaamshouding en voelbaar in onze Hara (de buik). Hoe wij ons verhouden met onze Hara en hiermee de doorstroming van de energie in de organen en onverwerkte emoties, bepaalt voor een groot deel hoe we ons voelen en hoe wij ons verbinden met de Aarde.

In deze workshop gaan we DO-IN oefeningen doen waarmee je kunt ervaren en leren hoe je je weer kunt verbinden met je Hara. Hoe je spanning kunt laten afvloeien en je energiepeil kunt verhogen. Je zult ervaren dat je hierdoor weer sterk en tegelijk ontspannen in het leven kunt staan.

 • De verbinding met onze buik ervaren en herstellen
 • Aardende oefeningen en meridiaanstrekkingen
 • Ki opbouwen en reguleren
 • Tanden (lage buik)- ademhaling
 • Houding observatie en correctie

Wondermeridianen - 3 juni 2018
locatie: N.S.K.S.
tijd: 10.00 -13:00 uur
prijs: € 55,-

De wondermeridianen zijn een heel apart hoofdstuk in de klassieke Japanse geneeskunde. Niet alle TCM-therapeuten zijn ermee bekend of zijn in staat om ermee te werken. Het vereist eerlijk gezegd een jarenlange kennis van de werking van de reguliere meridianen om je aan dit hoofdstuk te kunnen wijden. Om toch een tipje van de sluier van die wonderlijke meridianen op te lichten, kun je door middel van speciale oefeningen ervaren wat deze meridianen voor betekenis hebben en wat ze je kunnen vertellen over jou en je mogelijke blokkades.

De wondermeridianen hebben een belangrijke verbinding met ons voorouderlijk Ki. Je kunt dus zeggen dat ze je iets kunnen vertellen over hoe je gemaakt bent, hoe je met jouw basismateriaal “je Oer-ki” bent omgesprongen en hoe je uit balans bent geraakt.

In deze workshop gaan we met speciale oefeningen de “extra kanalen” openen. Hierbij zal de nadruk liggen op de belangrijkste 3 wondermeridianen: Conceptie-vat (Ren Mai), Gouveneurs-vat (Du-Mai) en de Penetrating-vessel (Chang-Mai). Zij worden gezien als de belangrijke Ki reservoirs ook omdat zij direct in verbinding staan met onze Nier energie. Tevens beschermen zij het lichaam tegen ziektekiemen en emotionele 'aanvallen' van buitenaf.

 

Anushka wil haar grote liefde voor DO-IN graag delen en ze is altijd in voor nieuwe oefeningen. De speciale workshops voor vrouwen zijn bijzondere hoogtepunten waarin Anushka's kwaliteiten helemaal tot hun recht komen. Vol zorg leert zij vrouwen weer naar hun lichaam te luisteren en te versterken. Eigenlijk zou iedere vrouw dit een keer mee moeten maken. - Cathy