MOXIBUSTIE is een onderdeel van de Oosterse geneeskunde; een aanvullend en versterkend middel dat gebruikt wordt bij vele ongemakken, pijntjes en kwalen.

Met behulp van Moxa wat een afkorting is van het Japanse woord “mo ku sa” dat “brandend kruid” betekent, worden acupunctuurpunten verwarmd. In plaats van druk te geven op de punten zoals bij Shiatsu; of naalden te plaatsen zoals bij acupunctuur, wordt hitte gebruikt om de tsubo’s (acupunctuurpunten) te stimuleren.

Hiervoor gebruikt men Moxa omdat deze bijzondere plant veel hitte geeft bij verbranding; vergelijkbaar met infrarood.

Ook heeft deze plant een krachtige medicinale werking. In de Shiatsu praktijk wordt Moxa gebruikt in 2 verschillende vormen. Samengeperst in een soort sigaarvorm of als losse Moxa wol die direct op de huid wordt verbrand.

Omdat deze laatste methode risico geeft op blaren, gebruiken wij liever een tussenlaag van gember of andere “geleidende’ middelen. Veel pijntjes en vertraagde functies reageren geweldig op een Moxa behandeling; vooral het gebruik van schijfjes gemberwortel en knoflook is zeer populair in Japan.

Anushka Hofman werkt al tientallen jaren met moxa en deelt graag haar kennis over deze bijzondere heilzame techniek. De workshop begint met een “DO-IN sessie” om iedereen wakker en alert te maken; de aandacht wordt op een gevoelsmatige manier gericht op het Yin & Yang principe, waardoor het begrip van de werking van Moxa wordt vergroot.

Waar: N.S.K.S.
Tijd:  11.00 – 17.00 uur
Prijs: € 90,-  Alle toebehoren voor deelnemers is bij de prijs inbegrepen.
Aanmelden: hier veilig online inschrijven of stuur een mailtje naar anushka@xs4all.nl .