Het is gelukt en zelfs heel erg fijn en bijzonder geworden:

Ik heb gisteren mijn DO-IN opleidingsdag volledig online gegeven!

We zijn gestart met een door mij gegeven DO-IN les, waarin ik de cursisten meenam in een serie oefeningen voor de maag- en miltmeridianen, Hara bewustzijn en aardende oefeningen, waarmee je de fysieke verbinding met de aarde kunt herstellen.

Dit laatste is vooral in onze huidige tijd van groot belang, omdat wanneer we geen verbinding meer hebben met de aarde, we erg kwetsbaar worden en zowel letterlijk als figuurlijk sneller omvallen.

In het 2e gedeelte heb ik aan de hand van allerlei illustraties (die op het scherm verschenen), instructies gegeven over hoe je een DO-IN oefening zorgvuldig, veilig en vooral effectief opbouwt.
Daarnaast uitgebreid aandacht gegeven aan de bijbehorende (TCM) theoriekennis bij het thema Aarde; zoals de kenmerken bij een onbalans in de milt- en maagenergie.

In het laatste deel van de les hebben de cursisten om de beurt laten zien hoe zij een DO-IN oefening uitvoeren en opbouwen. Daarna gaven wij elkaar tips en feedback. Spannend!

Mijn bewondering en respect voor de cursisten is groot, omdat zij zich weer zo aan elkaar bloot hebben durven geven en met een open mind, vooral de tips ter harte hebben genomen.

Dit soort momenten zijn in de DO-IN opleiding altijd spannend, maar ook het leerzaamst. Ik heb het gevoel dat de cursisten zich veilig genoeg voelen en onderling zoveel uitwisselen (online) dat, ondanks de coronabeperkingen, hun leercurve super stijl is!

Er gaat niets boven persoonlijk contact maar zolang de beperkingen nog gelden is de mogelijkheid om online les te geven een goed alternatief . 

4 april 2021 start de nieuwe Do-In Beroepsopleiding (ook voor docenten). Meld je nu aan!

Als de anderhalve meter afstandsregel nog steeds geldt, krijgt elke cursist zijn/haar eigen afgebakende vakje om in te oefenen. In dat geval is het maximum aantal deelnemers in onze dojo 7. In geval van een lockdown zijn we volledig voorbereid op voortzetting van de lessen via live stream en ook liggen alle online lesvideo’s helemaal klaar.