De DO-IN docentenopleiding afgelopen zondag met het thema “Hart en Holding Space” was een prachtige en leerzame ervaring.

Na de ochtendsessie DO-IN voor het hart kwam de uitwisseling van de lesopdrachten. Wat is iedereen gegroeid! Mooie heldere presentaties van de oefeningen werden er gegeven. En ook op de juiste manier gekoppeld aan de kennis van de problematiek rondom het Vuur element.

Het onderling vertrouwen binnen de groep was nu zo goed dat iedereen tijdens het middagprogramma, met open hart en vol vertrouwen, de spannende les van gastdocent Ien Massaar kon meemaken.

Spannend was het zeker!

Ien kwam al na een rondvraag tot de kern van ieders persoonlijke valkuil. Verbazingwekkend om mee te maken hoe snel, de juiste vraag (die steeds vol respect en liefdevol werd gesteld) tot zoveel inzicht kan leiden in elkaars achtergrond en de daaruit voortvloeiende angsten.

Vanuit een aantal persoonlijke casussen werd geprobeerd met behulp van Iens werkmodel; het denken en reageren volgens het idee van “jij plus – versus jij min en varianten daarop”; precies de vinger achter ieders situatie te krijgen. Er werden ook wel wat traantjes gelaten maar omdat alles in een warme veilige omgeving gebeurde, kon iedereen na afloop van deze dag met belangrijke ervaringen en inzichten naar huis terug gaan.

Dit proeft naar meer! Fantastisch is dit soort kruisbestuiving met docenten uit andere werkgebieden. Ik ben ontzettend blij en dankbaar voor deze nieuwe ontwikkeling en mogelijkheden voor DO-IN docenten.