Shiatsu is een vorm van manuele therapie met behulp van duimen, vingers en handpalmen, zonder gebruik van enig ander instrument

Tijdens een shiatsubehandeling wordt er druk uitgeoefend op de huid om zodoende slecht functionerende organen te corrigeren, om de gezondheid te verbeteren en om specifieke ziekten te behandelen. Volgens het basisprincipe van de Japanse geneeskunde wordt pijn veroorzaakt door een weerstand in de energiestroom, door een teveel of een tekort aan energie. Als de weerstand kan worden opgeheven, verdwijnt de pijn.

Shiatsu basiscursus

basis en familiecursus shiatsu en do-inJe kunt de basiscursus Shiatsu en DO-IN volgen bij Alan Nash van de N.S.K.S.
Kosten € 140,-- (bij meenemen van een nieuwe student ieder € 5,-- korting).
Locatie: N.S.K.S.

Voor meer informatie ga naar de agenda van de N.S.K.S.

Aanmelden/informatie: secretariaat van de school of mail naar klassieke@shiatsu.nl .

Inhoud:
De basiscursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur. Het eerste uur wordt besteed aan DO-IN waarin "Ki-ontwikkeling" en meridiaanstrekkingen de hoofdplaats innemen. Het tweede uur wordt besteed aan het voordoen en beoefenen met partners van de basistechnieken van Klassieke Shiatsu. Deze cursus wordt 4 keer per jaar gegeven.

Elk van de 4 cursussen behandelt de leer in een bepaalde houding en wel in volgorde:
1. Buikligging
2. Rugligging
3. Zittende houding
4. Zijligging

Voor wie?
Iedereen vanaf 12 jaar oud, fit of niet, kan aan de basis- en familiecursus meedoen. Deelnemers dienen gemakkelijke kleding mee te nemen, bij voorkeur zonder grote knopen of andere uitsteeksels die in de weg kunnen zitten. Katoenen kleding wordt aangeraden maar is geen must. De lessen zijn zo helend en ontspannend dat cursisten vaak als reactie aangeven dat zij verrukkelijk hebben geslapen en dat zij zich als herboren voelden de ochtend erna.

Hbo-niveau beroepsopleiding Shiatsutherapeut

DO-IN, Shiatsu, Moxa, Medicinal Cooking,
N.S.K.S., Hendrik Zwaardecroonstraat 197 - 199, Den Haag

Wil je je verder verdiepen in de klassieke shiatsu, dan kun je de hbo-niveau opleiding shiatsutherapeut volgen bij Alan Nash aan de Nederlandse School voor Klassiek Shiatsu (N.S.K.S.). Ga voor uitgebreide informatie over deze beroepsopleiding naar de website van de N.S.K.S.