Buddha beeld omringt door bloemen. Ned School voor DO-INEmoties verstoren het lichaam. Ook vanuit de westerse wetenschap weten we dat een emotie een lichamelijke reactie is van het lichaam op het verstand.

Het woord emotie is afgeleid van het Latijnse woord ‘emovere’. Dit betekent beweging, stoten, heen en weer schudden. Een emotie is dus letterlijk een verstoring van het lichaam.

Sterke emoties veranderen uiteindelijk de biochemie van het lichaam. Volgens de Chinese geneeskunde zijn emoties de ultieme oorzaak van het niet goed functioneren van een ‘Yin’ orgaan.

In volgorde van de ‘orgaanklok’ worden de longen belast door verdriet, de milt door piekeren, de nieren door angst, de lever door woede en het hart door gekwetstheid.

Nu moeten we dit niet interpreteren in termen als ‘eigen schuld, dikke bult’. Het gaat om het begrip dat alles met elkaar samenhangt; bestaat uit Ki, voortdurend in beweging is en steeds weer verandert. De oude Grieken zeiden het al: Panta rhei; alles stroomt.

Wil je de blokkades opheffen zodat je organen weer optimaal functioneren en jij weer lekker in je vel zit? Ik geef DO-IN lessenWorkshops en DO-IN opleidingen. Schrijf je in en doe mee!